blog test

1 .Begin op tijd met het zoeken naar jullie trouwfotograaf. Trouwfotografen kunnen maar één bruiloft op een dag fotograferen en zijn dus in drukke periodes snel bezet. Het is daarom aan te raden om je oriëntatie ongeveer 10 a 11 maanden voor je bruiloft te beginnen.

2. Deze zoektocht naar verschillende trouwfotografen begint uiteraard op internet. Maar in het begin let je niet eens zozeer op de fotograaf, maar bekijk je gewoon veel foto's. Je moet erachter zien te komen welke stijl bij jullie past. In dit stadium gaat het dus nog helemaal niet om de kosten of de klik met de fotograaf. Het gaat erom dat je erachter komt wat voor trouwfoto's jullie eigenlijk willen. Wat voor soort foto’s vind je leuk, welke stijl vind je mooi enz.? Verzamel desnoods foto’s die je leuk vindt en zoek daar een fotograaf bij die dat kan maken voor jullie. Denk hierbij ook eens aan Pinterest. Op sla de gevonden websites op een andere manier op.

3. Dan is het budget aan de beurt. Welk budget hebben jullie in gedachte? Kijk ook eens rond op verschillende sites om erachter te komen wat gangbaar is. Er zijn veel prijsverschillen tussen trouwfotografen, let daarom goed op dat je geen appels met peren vergelijkt. Kijk dus  wat je krijgt voor welk bedrag, betalen jullie per uur of een vast bedrag? Zit het album erbij of niet? Krijg je je foto’s op dvd of zit je met dure nabestellingen?

4. Dan is het nu tijd om uit alle website die je inmiddels hebt verzameld een top 5 samen te stellen. Je weet inmiddels wat voor foto's je wilt, dus op basis daarvan vallen al een hoop sites af. Nu ga je een stap verder: wat wil qua type fotograaf: op welke momenten wil je de trouwfotograaf erbij,  wil je hem haar een hele dag of halve dag erbij? Of misschien wil je juist twee fotografen in plaats van één.

5. Schrijf alle drie de trouwfotografen via de mail aan. Zo kom je er namelijk achter of de trouwfotograafbetrokken is? Reageert hij/zij snel op email of moet je lang wachten? Een betrokken fotograaf zal er alles aan doen om jullie aanloop naar de bruiloft zo relaxt mogelijk te laten verlopen. Een mooie test. Je wilt namelijk alleen op gesprek bij de fotografen die volgens jullie snel genoeg reageren. Ook de reactie zelf telt uiteraard mee. Nu vallen er nog eens twee fotografen af, waardoor je een echte top 3 overhoudt. Dit zijn de fotografen waar je een kennismakingsgesprek mee inplant.

6. Eenmaal op gesprek is er eigenlijk maar één ding belangrijk: de klik. Kijk tijdens het gesprek of het ECHT klikt met de fotograaf. De fotograaf is er de hele dag bij en daardoor een belangrijk onderdeel van je dag. Hij/zij moet je aan het lachen krijgen en emoties uit jullie weten te halen. Je moet erop vertrouwen dat het goed komt. Is er een echte klik dan zal alles vanzelf gaan. Vraag uiteindelijk nog wel even of de fotograaf goed uitlegt wat er allemaal bij de prijs zit inbegrepen.

7.Nu heb je jullie bruidsfotograaf gevonden! Gefeliciteerd.

wordpresswebsite.nl|Privacy Statement
heartcamera-retrogroupenvelope