slider 1

Fotograaf gezocht!

 

Ik kreeg laatst een mail met als onderwerp 'fotograaf gezocht'. Heel fijn, dacht ik, weer een aanvraag voor bruidsfotografie. Maar toch; 'fotograaf gezocht'? Ik heb liever dat een bruidspaar mij benaderd omdat ze MIJ graag willen als hun fotograaf en niet omdat ze in het algemeen op zoek zijn naar een fotograaf.

Gelukkig komt dit laatste nog veel vaker voor. Ik krijg steeds vaker aanvragen van bruidsparen die over mij hebben gehoord of mijn foto's ergens hebben gezien. Heel voorzichtig vragen ze of ik ook hun trouwfoto's wil maken. Natuurlijk wil ik dat! Ik doe niets liever; bruidsfotografie is echt 'mijn ding'. Ik ben continu bezig om mezelf te ontwikkelen en te verbeteren. Je bent immers nooit uitgeleerd.

Terug naar de mail. Daar las ik dus het onderwerp 'fotograaf gezocht'. Het bleek niet te gaan om een aanstaand bruidspaar. Radio 10 Gold had over mij gehoord en ze houden een WeddingWeek op de radio. Ze gaan veel prijzen weggeven en uiteindelijk ook 1 complete bruiloft. Of ik mee wilde doen aan deze actie en de fotoreportage wil sponsoren. Via wishes and weddings geeft ik elk jaar al een trouwreportage weg, maar dit leek me ook een leuke actie. Een mooie manier om nog meer mensen over mij te laten horen en tevens een bruidspaar heel gelukkig te maken. Een win-win situatie dus. Ik heb ja gezegd.

Inmiddels is de WeddingWeek van radio 10 Gold alweer even achter de rug. Het was een groot succes. Voor mij en voor het winnende bruidspaar. Het is heel erg leuk om je naam te horen op de nationale radio. Zeker als het gelinkt is aan je passie en je vak: het maken van trouwfoto's. Natuurlijk kan ik het niet te vaak sponsoren: ik moet tenslotte leven van de opbrengsten. Maar zo af en toe vind ik het erg mooi om een bruidspaar gelukkig te maken door gewoon te doen waar ik goed in ben.

Waar het onderwerp 'fotograaf gezocht' toch allemaal niet toe kan leiden... Ik weet dat ik voortaan niet te snel moet oordelen op het mailonderwerp, maar onbevooroordeeld elke mail aandachtig moet lezen. Misschien zitten er wel mooie kansen tussen!

wordpresswebsite.nl|Privacy Statement
heartcamera-retrogroupenvelope